Draait WhatsApp privacy definitief de nek om?

Als donderslag bij heldere hemel kwam de aankondiging dat Facebook WhatsApp overneemt. Nu stond WhatsApp al niet bekend als privacyvriendelijk, maar gebruikers vrezen dat de nieuwe eigenaar persoonlijke gegevens uit de app zal koppelen aan het Facebook-account. En daar zitten WhatsApp’ers niet op te wachten.

28 februari 2014 | Door redactie

Het nieuws dat Facebook de nieuwe eigenaar van WhatsApp wordt, valt niet in goede aarde bij gebruikers van de babbel-app. Consumentenprogramma Radar ondervroeg gebruikers en kwam tot de conclusie dat 54% zich zorgen maakt omdat Facebook toegang krijgt tot de persoonlijke gegevens die WhatsApp in handen heeft. Nog eens 97% vindt dat Facebook niet zonder toestemming persoonlijke informatie uit WhatsApp mag vissen om te koppelen aan het account op de socialmediasite.

Alternatieven voor WhatsApp

Overweegt u over te stappen naar een andere chat-app vanwege nieuwe eigenaar Facebook, dan bent u niet alleen. Ruim 28% van de gebruikers overweegt over te stappen naar een andere app. Populaire alternatieven zijn Viber en Telegram Messenger. Beiden zijn beschikbaar voor Android en iOS.