Dropbox veiliger met verificatie in tweevoud

Dankzij cloud computing kunt u makkelijker, flexibeler en effectiever werken. Maar het roept ook vragen op over de beveiliging van de documenten die u online parkeert. Opslagdienst Dropbox denkt in ieder geval met u mee. Vanaf nu is het voor iedere Dropbox-gebruiker mogelijk om een extra beveiligingslaag aan te brengen.

27 augustus 2012 | Door redactie

Het is niet verplicht, maar Dropbox raadt het wel aan: vanaf nu kunt u verificatie van uw account in twee stappen laten plaatsvinden. Het invoeren van uw reguliere wachtwoord werkt nog als vanouds. Maar daarnaast moet u voortaan een zescijferige code invullen. De nummerreeks kunt u als tekstbericht op uw mobiele telefoon ontvangen. Of u laat de code genereren door de Google Authenticator-app, want die werkt ook voor Dropbox.

‘Two-step verification’ voor uw Dropbox-account

Onlangs nog werden verschillende Dropbox-accounts gehackt. Het leverde de getroffen gebruikers een stortvloed aan spam op. Met ‘two-step verification’ wil Dropbox de online opslagdienst beter beveiligen. Om gebruik te maken van ‘twee-staps-verificatie’ moet u wel eerst een bètaversie van het programma downloaden. Dit kunt u doen op het forum van Dropbox.