Een online wegwijzer voor MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kan uw organisatie veel voordelen bieden. De NEN-norm ISO 26000 geeft richtlijnen voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om u te helpen om MVO door te voeren binnen uw organisatie, hebben MVO Nederland, NEN en AgentschapNL een wegwijzer ontwikkeld.

18 mei 2012 | Door redactie

Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan moet u rekening houden met de effecten van de activiteiten van uw organisatie voor mens en milieu. Dat kan een kostenbesparing opleveren. Zo kan het leiden tot het verminderen van afval, lagere energiekosten, een lager ziekteverzuim en een efficiëntere bedrijfsvoering. Daarnaast is het goed voor het imago van uw organisatie. MVO Nederland, NEN en AgentschapNL hebben een wegwijzer ontwikkeld die u helpt de richtlijnen volgens ISO 26000 toe te passen binnen uw organisatie.

IMVO-voucher geeft u korting op adviesaanvraag

De wegwijzer geeft in hoofdlijnen aan wat ISO 26000 inhoudt, en hoe u hieraan invulling kunt geven binnen uw eigen organisatie. Gaat u MVO doorvoeren binnen uw organisatie, dan kunt u ervoor kiezen partner van MVO Nederland te worden. In dat geval kunt u tot 1 oktober 2012 een zogenoemde IMVO-voucher aanvragen. Daarmee krijgt u 50% korting tot een maximum van
€ 10.000 op een adviesaanvraag over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.