Een vergoeding voor veiligheidsmaatregelen

17 januari 2013 | Door redactie

Overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten wilt u voorkomen. Een goede beveiliging van uw organisatie is daarom belangrijk. Het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) is gestart met een nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven om werkgevers te helpen hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen.

Het is belangrijk dat u de veiligheid van uw medewerkers tijdens hun werk kunt garanderen. Delicten zoals overvallen, diefstal, inbraak en agressie kunnen uw medewerkers in gevaar brengen. Een goede beveiliging kan de kans op zulke situaties verkleinen.

Heeft uw organisatie maximaal vijf vestigingen en maximaal tien medewerkers per vestiging, dan kunt u een gratis veiligheidsscan laten uitvoeren. Vervolgens kunt u kiezen uit pakketten met maatregelen op vier verschillende gebieden: organisatie, bouwkunde, elektra en digitaal. Ook een combinatie van maatregelen uit de verschillende pakketten is mogelijk. Investeert u op basis van de veiligheidsscan in preventiemaatregelen, dan krijgt u de helft van de kosten vergoed tot een maximum van € 1.000.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

De nieuwe aanpak van het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) is gekoppeld aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en wordt uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).