Facebook loodst naar gratis wifi-hotspots

6 juli 2017 | Door redactie

Socialmediasite Facebook gaat gebruikers laten zien waar de dichtstbijzijnde hotspots voor gratis draadloos internet te vinden zijn. Handig als reizigers om wifi verlegen zitten, maar ook vanuit organisatie-oogpunt is er profijt te behalen.

Facebook heeft op zijn blog laten weten dat het de komende periode de nieuwe functie ‘Find WiFi’ voor mobiele gebruikers uitrolt. De dienst geldt over de hele wereld en zowel voor iOS- als Android-gebruikers. Find WiFi is te vinden via de menuopties in de Facebook-app. Gebruikers moeten wel toestaan dat Facebook altijd hun locatie weet door bij ‘Location Access’ voor ‘Always’ te kiezen. Vervolgens toont de app alle gratis en openbare wifi-hotspots die in de buurt te vinden zijn, inclusief aanwijzingen om daar zo snel mogelijk te komen. Een handige app voor (zaken)reizigers dus.

Find WiFi koppelen aan Facebook-bedrijfspagina

Andersom beredeneerd is het voor organisaties ook een vruchtbare app. Zij kunnen namelijk op hun Facebook-bedrijfspagina (tool) toevoegen dat zij gratis wifi bieden; deze toegevoegde waarde wordt gekoppeld aan de bedrijfslocatie.