Fietsen tegen verzuim op 13 september

26 augustus 2010 | Door redactie

De campagne 'Fietsen Scoort' is gestart. Wilt u ook de werknemers in uw organisatie actiever en sportiever bezig zien? Dan kunt u nu een mooi initiatief nemen. Roep ze op om op 13 september met de fiets te komen!

Fietsende werknemers moeten die dag in gezelschap zijn van collega's die anders altijd de auto pakken. U kunt die luiaards wellicht prikkelen door er op te wijzen dat Fietsen Scoort ook prijzen uitreikt. U kunt uw organisatie aanmelden op FietsenScoort.nl. Bij de organisator COS Nederland, kunt u ook posters en ander campagnemateriaal bestellen.
Fietsende werknemers zijn gezonder en stressbestendiger en verzuimen minder. Volgens de stichting Loaz, initiatiefnemer van de Europese Mobiliteitsweek die loopt van 12 tot 22 september, een vanzelfsprekend voordeel voor elke werkgever. 

Fietsen Scoort en fietsplan ook

Net zo vanzelfsprekend als gezondheidsbeleid is de verbeterde bereikbaarheid van uw organisatie. Er zijn immers minder parkeerplaatsen nodig. Wilt u het management overtuigen om een fietsplan te financieren, dan kunt u dat dus ook als argument gebruiken! Een fietsplan is een goed plan. Dit hoort bij een gezond en slim personeelsbeleid en past uitstekend bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.