Gaf LinkedIn uw e-mailadres prijs?

LinkedIn is de uitgelezen plek om een netwerk op te bouwen en te onderhouden. En dankzij de privacyinstellingen bepaalt u zelf wat anderen wel en niet van u te weten komen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat uw e-mail adres verborgen blijft voor anderen. Toch kan het zijn dat uw e-mailadres bekend is bij vreemden. LinkedIn heeft namelijk een lek gedicht dat e-mailadressen prijsgaf.

25 oktober 2011 | Door redactie

Tot voor kort was het voor LinkedIn-gebruikers mogelijk om de e-mailadressen van elk lid te achterhalen. Er bestaat namelijk een iPhone-app waarmee u uitnodigingen kunt versturen. Als voor het versturen ‘reply to all’ werd geselecteerd, kreeg de zender na het versturen een cc terug met daarin het e-mailadres van de ontvanger. Op die manier kreeg de ontdekker van het lek via LinkedIn het e-mailadres van enkele beroemdheden in handen, waaronder dat van president Obama.

LinkedIn dicht lek gedeeltelijk

Het kan dus zijn dat u in de afgelopen periode uitnodigingen van onbekenden heeft ontvangen, terwijl u heeft ingesteld dat alleen mensen die uw e-mailadres kennen u een verzoek kunnen sturen. De kans bestaat dan dat zij ook uw e-mailadres hebben ontvangen. LinkedIn heeft het lek ondertussen gedicht in zoverre dat uw e-mailadres niet meer wordt verstrekt. Wel kan iedereen u nog steeds uitnodigen via de app.