Geen Gmail-app meer voor BlackBerry

Het zit u als BlackBerry-gebruiker niet erg mee de laatste tijd. Eerst krijgt u te maken met een dagenlange storing en nu is er opnieuw slecht nieuws; Google draagt zeer binnenkort de Gmail-app voor BlackBerry ten grave. Vanaf 22 november 2011 zal de app niet meer te downloaden zijn. Voor degenen die de app al op de smartphone hebben staan stopt op die datum ook de ondersteuning.

14 november 2011 | Door redactie

Er is veel te doen rond de Gmail-app van Google. Onlangs werd er een versie gelanceerd voor de iPhone en de iPad, maar die werd net zo snel weer teruggetrokken. En nu is ook nog bekend geworden dat BlackBerry-gebruikers de Gmail-app niet meer kunnen downloaden vanaf 22 november 2011. Heeft u de app al op uw BlackBerry staan, dan kunt u deze blijven gebruiken. Wel moet u het na 22 november zonder ondersteuning van Google doen.

Browserversie Gmail voldoet

De reden die Google geeft voor het uitfaseren van de Gmail-app is dat de versie in de mobiele browser prima zou voldoen. BlackBerry-bezitters hebben volgens Google geen aparte app nodig. Blijft u de Gmail-app gebruiken en loopt u na 22 november tegen een probleem aan, dan kunt u eventueel de BlackBerry Mobile Device Setup Guide raadplegen.