Google Android kampt met lek

Het is oppassen geblazen voor wie een smartphone of tablet heeft die op het besturingssysteem Android van Google draait. Er is een ernstig lek ontdekt, dat voorlopig niet verholpen kan worden door Google. Kwaadwillenden kunnen antivirusprogramma’s voor Android in een handomdraai deactiveren. Wees de komende tijd dus voorzichtig met het installeren van apps.

14 oktober 2011 | Door redactie

Google zit weer eens in de rats. Er is een veiligheidslek ontdekt op smartphones en tablets die werken met Android. Dankzij dit lek zouden kwaadwillenden het antivirusprogramma op uw mobiele apparaat onklaar kunnen maken. Google voert geen controle uit op apps die in de Android Market staan. Het gevolg hiervan is dat u nooit zeker weet of u een onveilige app installeert. Zo’n onveilige app kan dus uw antivirussoftware uitschakelen en in het ergste geval zelfs overnemen.

Google heeft nog geen oplossing

Een antivirus-app die u voor de veiligheid heeft geïnstalleerd, kan daardoor ineens veranderen in een kwaadaardige app die uw persoonlijke gegevens steelt. Download dus geen apps in de Android Market van Google als u de bron niet vertrouwt en controleer regelmatig of uw virusscanner nog werkt. Google is op de hoogte van de problemen, maar heeft op dit moment nog geen oplossing paraat.