Google Apps binnenkort niet meer gratis

Google Apps is een handige dienst voor wie regelmatig op afstand werkt. Wellicht overweegt u het introduceren van Google Apps in uw organisatie. Mocht dit het geval zijn, dan moet u snel handelen. Bedrijven met meer dan tien werknemers moeten vanaf 10 mei 2011 namelijk betalen aan Google voor de dienst.

29 april 2011 | Door redactie

Met Google Apps biedt Google organisaties een methode aan om werknemers op afstand samen te laten werken. Agenda’s en documenten kunnen worden gedeeld, maar ook Gmail is onderdeel van het pakket. Tot nu toe is de dienst gratis geweest voor bedrijven die minder dan 50 werknemers in dienst hebben. Op 10 mei 2011 komt hier een einde aan. Vanaf die datum zullen alle bedrijven met meer dan tien werknemers moeten gaan betalen. Voor non-profitorganisaties en scholen wordt een uitzondering gemaakt.

Gratis aanmelden nu nog mogelijk

Mocht u al gebruik maken van Google Apps, dan verandert er voor uw organisatie niets. De nieuwe regels zullen alleen gaan gelden voor nieuwe klanten. Zij zullen $ 5 per gebruiker per maand moeten gaan betalen, of $ 50 per jaar per gebruiker. U kunt zich nog voor 10 mei aanmelden voor Google Apps.