Google Apps ideaal voor controle werkgever

Mobiele telefoons met een Android-besturingssysteem kunnen op afstand beheerd worden met Google Apps. Ideaal voor een telefoon van de zaak. Werkgevers hebben namelijk meer controle over uitgegeven mobiele telefoons aan werknemers. Zo kan een werkgever er op afstand voor zorgen dat een wachtwoord voldoende lang is en voldoet aan de veiligheidseisen.

1 november 2010 | Door redactie

Door het gebruik van Google Apps op telefoons met het Android-besturingssysteem is de controle op mobiele telefoons van de zaak groter. Werknemers met een telefoon van de zaak hebben toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie. Zij lopen dus ook het risico deze informatie te verliezen. Mobieltjes worden namelijk vaak gestolen. Maar dankzij het gebruik van Google Apps kunnen beheerders op afstand de toegang tot bedrijfsinformatie intrekken. Niet alleen handig bij diefstal maar ook als een werknemer uit dienst treedt terwijl hij met zijn privételefoon toegang had tot bedrijfsinformatie.

Wat biedt Google Apps nog meer?

Werkgevers stellen vaak eisen aan wachtwoorden. Dat geldt ook voor wachtwoorden van mobiele telefoons die toegang hebben tot bedrijfsinformatie. Maar de controle hierop is lastig. Werknemers gebruiken ondanks de waarschuwingen toch vaak geen wachtwoord of een slecht wachtwoord. Met Google Apps kunnen beheerders gebruikers verplichten een wachtwoord in te stellen en hier zelfs eisen aan verbinden. Denk hierbij aan een minimumlengte van het wachtwoord en een verplicht gebruik van letters en cijfers. Ook kan informatie op mobiele toestellen op afstand gewist worden (handig bij diefstal!). De toestellen kunnen bovendien automatisch vergrendeld worden als ze gedurende een periode niet gebruikt worden.