Google Assistant verstaat nu ook Nederlands

27 juli 2018 | Door redactie

Google Assistant heeft Nederlands geleerd. De spraakassistent van zoekmachinereus Google begrijpt voortaan opdrachten die in de Nederlandse taal worden uitgesproken.

Google Assistant was al een tijd beschikbaar in een aantal talen met veel gebruikers, zoals Engels, Frans, Duits en Italiaans. Nederlandse taalgebruikers hebben er even op moeten wachten, maar inmiddels is het zover: Google Assistant is nu ook de Nederlandse taal machtig. Dat betekent dat gebruikers met spraakcommando’s in het Nederlands hun smartphones en tablets (tools) kunnen bedienen en bijvoorbeeld het nieuws kunnen opvragen. Voor bedrijven liggen hier ook kansen, want het opvragen van informatie of het bestellen van producten heeft een nieuwe toepassing gekregen. Denk bijvoorbeeld aan spraakgestuurde opdrachten waarbij iemand contactgegevens of prijsinformatie opvraagt en vervolgens een bestelling plaatst.  

Google Assistant voor Android en iOS

De Nederlandse versie van Google Assistant is beschikbaar voor ieder apparaat met besturingssysteem Android 6.0 of hoger. De iOS-versie van Google Assistant wordt binnenkort verwacht; Apple moet de update van de Google-app nog goedkeuren.