Google-bril laat nog even op zich wachten

Google is bezig met het ontwikkelen van een gadget die een beeld voor uw ogen projecteert waarop u extra informatie kunt zien, zoals een navigatiesysteem. Eerst zou de bril dit jaar nog in de winkels liggen. De introductie van deze ‘cyberbril’ is echter uitgesteld tot volgend voorjaar.

25 april 2013 | Door redactie

Na de smartphone en de tablet moeten bedrijven en consumenten – als het aan Google ligt – in de toekomst massaal aan de bril. Google Glass heet de cyberbril, die bedoeld is om het gebruik van internet nog meer in het dagelijks leven te integreren. De eerste testexemplaren zijn inmiddels in gebruik genomen. Als u de Google Glass opzet, krijgt u een beeld voor ogen dat zo ongeveer vergelijkbaar is met een HD-scherm van 25 inch op een afstand van tweeënhalve meter. Het beeld wordt als een soort extra laag over de werkelijkheid weergegeven.

Google Glass koppelen aan smartphone

In de technische specificaties van Google Glass staat dat de bril ook een camera bevat. Via stembesturing en met een paar knopjes aan de zijkant van het montuur kunt u apps oproepen en foto’s of video’s maken die u meteen via Google+ of e-mail kunt delen. U kunt de bril namelijk via bluetooth of WiFi koppelen aan uw smartphone. In de toekomst moet u al een foto kunnen maken door te knipogen…