Google Chrome gaat flink bezuinigen

De keuze uit browsers voor de smartphone is ruim. Is uw oog gevallen op Google Chrome, dan is er nu een hele interessante update beschikbaar. Met de laatste versie van Google Chrome voor smartphones kunt u flink wat data besparen. U kunt de browser internetverkeer laten comprimeren, wat een databesparing tot 50% oplevert.

30 januari 2014 | Door redactie

Heeft u de nieuwe update van Google Chrome nog niet gedownload uit de App Store of Google Play, dan moet u dat misschien toch maar even doen. De vernieuwde Chrome heeft namelijk een optie waarmee u data kunt besparen. Als u de functie inschakelt, comprimeert de browser het internetverkeer. Daarmee kunt u tot 50% aan data besparen. De browser houdt bij hoeveel data u heeft bespaard.

Chrome vertaalt ook

Er kleeft wel een nadeel aan het comprimeren van dataverkeer: websites laden trager. U moet dus een afweging maken tussen snelheid en databesparing. Overigens haalt u met de update ook een andere handige functie binnen. Zodra een website in een andere taal is geschreven, biedt Google Chrome aan om de tekst te vertalen. Dit is mogelijk door een koppeling met Google Translate.