Google Cloud Search doorzoekt diensten G Suite

14 februari 2017 | Door redactie

Zakelijke klanten die Googlediensten uit de G Suite afnemen, kunnen vanaf nu gebruikmaken van Cloud Search. Hiermee is het mogelijk Drive, Sites, Calendar, Gmail, Docs en Contacts te doorzoeken op bestanden en mappen.

Zoeken naar dat ene bestand op het netwerk in al die gigabytes aan informatie kan een behoorlijk tijdrovende aangelegenheid zijn. Voor zakelijke klanten van Google G Suite moet dat nu een stuk makkelijker worden. Zoekspecialist Google heeft namelijk Google Cloud Search geïntroduceerd. Cloud Search ploegt alle informatie uit de G Suite door en houdt hierbij rekening met de autorisatie die werknemers hebben. Ook met Cloud Search is het dus niet mogelijk bestanden te openen waar geen toestemming voor is. De dienst richt zich naast zoeken ook op het weergeven van informatie over collega’s. Cloud Search biedt inzicht in de overeenkomsten, zoals toegang tot dezelfde bestanden of het bezoeken van dezelfde vergaderingen. Vooral in grote bedrijven moet het daardoor makkelijker worden met (onbekende) collega’s samen te werken.

Zes diensten doorzoeken

De nieuwe Google-dienst heette in het teststadium nog Springboard, maar is nu dus omgedoopt tot Cloud Search. De G Suite die ermee te doorzoeken is, bestaat uit Drive, Sites, Calendar, Gmail, Docs en Contacts. Eerder deze week paste Google ook al Maps aan.