Google Drive: ook opmerkingen maken in Microsoft-bestand

8 februari 2018 | Door redactie

Het is vanaf nu mogelijk om in Google Drive opmerkingen te zetten in bestanden van de Microsoft Office-familie. Tot voor kort moesten gebruikers van Google Drive deze Microsoft-bestanden eerst converteren.

Dankzij een integratieslag van Google Drive en Microsoft is het mogelijk om in Google Drive rechtstreeks aantekeningen te maken in Microsoft-bestanden. Denk bijvoorbeeld aan Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden; het is niet langer nodig om deze bestanden eerst te converteren naar respectievelijk Docs, Sheets en Slides. Opmerkingen plaatsen in afbeeldingen en pdf-bestanden is ook mogelijk.

Commentaar in Word, Excel en PowerPoint

In Word (tools)  zijn op- en aanmerkingen op zinsniveau te plaatsen, in Excel (tools) op celniveau. Bij PowerPoint-bestanden en pdf’s (tool) werkt het net iets anders; hier trekt een gebruiker een vierkant om de te becommentariëren plek waardoor ook hier gericht commentaar mogelijk is. De aanpassingen zijn voor Microsoft-gebruikers te zien in hun eigen, lokale bestanden na synchronisatie. Deze gebruiker hoeft dus geen account bij G Suite, de zakelijke versie van Google, te hebben.