Google helpt u hackers de pas af te snijden

Google heeft er een handje van om het niet al te nauw te nemen met uw privacy. Tegelijkertijd draagt de softwaregigant uw veiligheid hoog in het vaandel. Google heeft daarom een aantal functies beschikbaar gemaakt die het mogelijk maken om u beter te wapenen tegen kwaadwillenden. Voorbeelden zijn de tweestapsverificatie en het monitoren van activiteit in Gmail.

4 oktober 2012 | Door redactie

U moet er niet aan denken dat uw Google-account gehackt wordt. Bij diensten als Gmail, Google Docs en Google Drive stalt u namelijk veel gevoelige informatie. U kunt een hacker niet altijd te slim af zijn, maar Google heeft functies toegevoegd waarmee u uzelf beter kunt verdedigen tegen kwaadwillenden. Zo kon u eerder bij PC Rendement al lezen over tweestapsverificatie. U kunt inmiddels ook zonder app gebruikmaken van tweestapsverificatie. Schakel de functie in dat geval in door bij Google in te loggen en naar uw instellingen te gaan.

Google houdt IP-adressen bij

Daarnaast kunt u in Gmail een logboek zien. Als u onderaan uw inbox op Details klikt, krijgt u een overzicht van alle recente activiteit in Gmail. U ziet op welke dagen is ingelogd en met welk IP-adres. Verder ziet u of er is ingelogd vanaf een mobiele browser of vanaf een gewone browser. Bespeurt u in het overzicht vreemde activiteit, neem dan maatregelen.