Google kijkt in glazen bol voor ticketprijs

20 oktober 2016 | Door redactie

Google Flights, een functionaliteit van zoekmachine Google, gaat u een handje helpen bij het boeken van vliegtickets. De dienst wil vooral de keuzestress wegnemen die (zaken)reizigers ervaren bij het zoeken naar de beste en goedkoopste deals.

Het is de grote angst van iedereen die wel eens vliegtickets boekt (tools): zodra u op ‘bevestigen’ drukt, zult u zien dat de ticketprijs nog behoorlijk zakt. Maar, als u niet per direct boekt, zou de ticketprijs zomaar sterk omhoog kunnen schieten! Google Flights wil deze keuzestress uit het selectieproces voor vliegtickets halen. De dienst laat u voortaan zien wanneer de prijzen van vliegtickets waarschijnlijk omhoog zullen gaan. Of dat tickets voor een bepaald tarief binnenkort uitverkocht zullen zijn, waardoor u op een hogere en daarmee duurdere boekingsklasse bent aangewezen.

Prijsontwikkeling vliegtickets volgen met Google Flights

Google Flights biedt u vanaf nu ook de mogelijkheid om de verwachte prijsontwikkeling van een bepaalde vlucht te volgen. U wordt dan per e-mail op de hoogte gebracht van prognoses over prijsstijgingen en -dalingen. Dit staat los van de al bestaande Google Flights-dienst die u vertelt of ticketprijzen daadwerkelijk zijn gestegen of gedaald.