Google Maps brengt agenda-items in kaart

6 oktober 2016 | Door redactie

Google doet weer een nieuwe stap in het integreren van zijn diensten: Android-gebruikers krijgen de items in Agenda, Calender en Contacten waaraan zij een locatie hebben gekoppeld voortaan in Google Maps te zien.

In Google Maps is voortaan een nieuwe sectie te zien waarin u uw afspraken terugvindt. U moet hiervoor wel een adres bij uw afspraak in Google Agenda of Google Calender ingevuld hebben. Google Maps toont vervolgens de beste vertrektijd en maakt meteen een routebeschrijving. Handig bij het voorbereiden van een zakenreis (tool). Heeft u bij een contact in Google Contacten een adres ingevuld, dan hoeft u alleen de naam van de persoon aan te klikken om de locatie in Google Maps terug te vinden. Ook zaken als vluchten in uw Gmail-inbox worden in deze afsprakenlijst weergegeven.

Locaties labelen in Google Maps

Vaak gebruikte locaties kunt u labelen. Dat maakt het terugvinden en inplannen van zakenreizen makkelijker. Binnenkort kunt u de locaties ook oproepen door middel van Googles spraakassistent. Wanneer gebruikers van andere besturingssystemen dan Android aan de beurt  zijn, is nog niet bekend.