Google Maps verandert navigeren en verkennen

13 februari 2017 | Door redactie

Kaarten-app Google Maps heeft een verandering ondergaan. Er zijn nu onder de kaart drie tabbladen zichtbaar met real-time informatie over de omgeving. Zo ziet u meteen of er file is, hoe laat de volgende bus gaat en waar u kunt dineren met uw zakenrelaties.

Door uw thuis- en zakelijk adres op te slaan in Google Maps, kunt u meteen zien hoe lang het duurt voordat u op kantoor of thuis bent. Duurt het langer dan u bent gewend, dan toont de app wat de reden daarvan is, zoals een file of een opgebroken weg. Reist u met het openbaar vervoer, dan laat de app direct zien welk vervoermiddel u het snelst naar uw bestemming brengt, waar u kunt op- of instappen en of u onderweg naar werk of naar huis te maken heeft met vertraging. Hoeft u niet te reizen, maar wilt u de buurt verkennen, dan laat het derde tabblad onder meer zien welke cafés en restaurants er in de buurt zijn. Daarbij maakt de app ook meteen onderscheid tussen chique, goedkoop en zakelijk dineren.

Voorlopig alleen voor Android

De gewijzigde app wordt eerst beschikbaar gesteld voor smartphones die op Android draaien. Heeft u een smartphone met Android, dan kunt u de update waarschijnlijk nu al installeren. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de vernieuwde Google Maps voor smartphones met iOS beschikbaar komt.