Google reikt tablet-gebruikers de hand

Niets is vervelender voor een tablet-gebruiker dan een app downloaden die vervolgens niet geschikt blijkt voor het grotere tablet-scherm. Vooral als het ook nog eens om een betaalde app gaat. Google heeft besloten gehoor te geven aan dit soort klachten van tablet-gebruikers. Vanaf 21 november is in Google Play te zien welke apps geschikt zijn voor tablets.

20 november 2013 | Door redactie

Google gaat vanaf 21 november 2013 duidelijker maken welke apps geschikt zijn voor tablet-schermen. In Google Play krijgt de tabletgebruiker vanaf morgen eerst de apps te zien die door ontwikkelaars geschikt zijn gemaakt voor het platte apparaat. Daarna pas verschijnen de apps in beeld die specifiek voor de smartphone zijn gemaakt. Naar schatting zijn ongeveer de helft van de apps in Google Play geschikt voor tablets. 

Apps niet mooi op tablet

Android-apps die alleen geschikt zijn voor smartphones, kunt u in principe ook vanuit Google Play downloaden naar de tablet – dat geldt overigens ook voor iOS-apps in de App Store. Wel zult u het merken als de app door de ontwikkelaar niet is aangepast voor tablet-schermen. Zo kan de resolutie te laag zijn voor het grotere scherm, waardoor de app er niet mooi uitziet. U kunt dus beter kiezen voor apps die wel zijn aangepast voor de tablet.