Google zet medewerkers op de kaart

Bedrijven met veel mobiele werknemers of mensen in de buitendienst kunnen er baat bij hebben: een nieuwe dienst van Google met de naam Maps Coordinate. Hiermee is van iedere deelnemer te zien waar hij zich op dat moment bevindt. Dat maakt snel schakelen mogelijk.

25 juni 2012 | Door redactie

Als uw bedrijf veel medewerkers in de buitendienst heeft, is het soms nodig om snel iemand naar een bepaald punt te dirigeren. Dan is het heel makkelijk als u al kunt zien wie er in de buurt is. Hieraan komt de dienst Maps Coordinate van Google tegemoet. De communicatie verloopt daarbij via een app die geïnstalleerd kan worden op de smartphone. Die app maakt het ook mogelijk om meteen data te uploaden. Dus als de medewerker ter plaatse zijn bevindingen of bijvoorbeeld foto’s moet doorsturen, dan is dat mogelijk. Als u gebruik wilt maken van de dienst, moet u zich aanmelden bij Google. Tot 1 september zullen de kosten $ 15 per maand bedragen. Dit is ongeveer € 12. Over de kosten na dat tijdstip is nog niets bekend. 

Volgen is niet toegestaan

Houd er overigens wel rekening mee dat het volgens de Nederlandse wet niet is toegestaan om medewerkers te volgen buiten de gemaakte afspraken om. Dus ook al hebben zij de app geïnstalleerd staan op hun smartphone; dat betekent nog niet dat werkgevers de medewerkers ook mogen volgen in andere situaties dan de opdracht voor het werk. In privésituaties mag dat al helemaal niet.