Google zet weer drie diensten bij het oud vuil

Er lijkt maar geen einde te komen aan de opruimwoede van Google. Amper een maand nadat de vorige reeks diensten op het hakblok kwam te liggen, staat het volgende schoonmaakrondje alweer voor de deur. Dit keer moeten Google Apps for Teams, Google Listen en Google Video het veld ruimen. De drie slachtoffers houden nog dit jaar op te bestaan.

7 augustus 2012 | Door redactie

Google schrapt op korte termijn weer drie diensten. De eerste die het toneel verlaat is Google Video. Het was al sinds 2009 niet meer mogelijk om nieuw materiaal te uploaden. Nu stopt de dienst dan echt. Alle video’s verhuizen vóór de herfst naar YouTube. Neemt u het heft liever in eigen hand, dan heeft u nog tot 20 augustus 2012 om content te wissen, te downloaden of te verplaatsen. Daarna vindt u uw video’s terug op een speciale YouTube-pagina.

Google-account wordt verplicht

In het najaar verdwijnen ook Google Apps for Teams en Google Listen. Tot nu toe konden bedrijven zonder Google-account via Apps for Teams toch gebruikmaken van Google-diensten. Daar komt op 4 september een einde aan. Bestaande gebruikers krijgen op die datum alsnog een Google-account toegewezen. Twee maanden later, op 1 november, neemt podcast-app Google Listen afscheid. Een alternatief voor de app kunt u downloaden in Google Play.