Gratis bellen op de smartphone bestaat al

Uw organisatie heeft ongetwijfeld te maken met torenhoge telefoonrekeningen. Op de vaste telefoonrekening kan worden bespaard door gebruik te maken van gratis internetbellen. Maar hoe zit het met de mobiele telefoonrekening? Met de komst van de smartphone wilt u natuurlijk ook gratis bellen via mobiel internet.

4 maart 2011 | Door redactie

De techniek om met de smartphone te bellen via internet bestaat al. Voice over Internet Protocol (VoIP) maakt het mogelijk om op uw computer te bellen via internet. Deze techniek is ook geschikt voor de smartphone, hoewel er nog ruimte is voor verbetering. U kunt ook al verschillende apps downloaden die gratis internetbellen mogelijk maken. Als u zoekt op ‘voip' in de app-winkel, komt u ze vanzelf tegen.

Hoge telefoonrekeningen

Op dit moment is internetbellen op uw smartphone verboden bij telefoonmaatschappijen KPN en Vodafone. Het is alleen de vraag hoe lang dit verbod stand houdt. Er is druk vanuit de overheid om dit verbod te schrappen. Als VoIP-bellen op de smartphone echt aan gaat slaan, dan zou dit het einde kunnen betekenen van hoge telefoonrekeningen en bellen buiten de bundel.