Gratis omzetten in eHerkenning nog tot 1 juni

Het is mogelijk om tot 1 juni 2011 uw DigiD voor bedrijven gratis om te zetten in het nieuwe systeem van eHerkenning. Het is de bedoeling dat alle overheidsinstellingen dan via één systeem alle belangrijke zaken digitaal kunnen regelen.

25 mei 2011 | Door redactie

In het bericht ‘Overstap eHerkenning vertraagd’ kon u lezen dat nog niet alle overheidsinstellingen klaar waren voor een overstap naar eHerkenning. Om problemen te voorkomen zouden DigiD voor bedrijven en eHerkenning nog enige tijd naast elkaar blijven bestaan. Per 1 juni 2011 zal echter het doek voor DigiD voor bedrijven definitief vallen en kunt alleen nog maar gebruik maken van eHerkenning. Wilt u digitaal zaken met een overheidsinstelling regelen, dan zult u dus over moeten stappen op dit nieuwe systeem van eHerkenning.

Hoger betrouwbaarheidsniveau

Tot 1 juni 2011 is het nog mogelijk om uw DigiD voor bedrijven gratis om te zetten in eHerkenning. Na deze omzetting ontvangt u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1. Dit betrouwbaarheidsniveau komt overeen met DigiD voor bedrijven en zal in de meeste gevallen voor u voldoende zijn. Na 1 juni 2011 kunt u DigiD voor bedrijven niet meer gratis omzetten en moet u eHerkenning op de normale manier aanvragen. Heeft u daarnaast een hoger betrouwbaarheidsniveau nodig, dan zult u moeten betalen om dit hogere betrouwbaarheidsniveau te kunnen krijgen. Zorgt u er dus voor dat u de omzetting naar eHerkenning op tijd heeft geregeld.