Grijze haren door WiFi, Maps en 3G in iOS 6

iPhone- en iPad-bezitters zullen reikhalzend hebben uitgekeken naar de komst van iOS 6. Als u iOS 6 al heeft binnengehaald op uw iPhone of iPad, dan bent u wellicht niet helemaal tevreden. De update heeft namelijk last van kinderziektes. Na installatie van iOS 6 werkte bij velen WiFi en 3G niet goed meer. Het meest wordt er nog geklaagd over de kaartendienst Maps van Apple.

25 september 2012 | Door redactie

Sinds kort is iOS 6 beschikbaar voor de iPhone en de iPad. Heeft u iOS 6 al geïnstalleerd, dan zult u hebben gemerkt dat er nog wat foutjes in zitten. Zo kunt u wat problemen met WiFi en 3G hebben ondervonden. Bij veel gebruikers viel na het updaten de WiFi- en 3G-verbinding weg. Inmiddels heeft Apple een oplossing uitgerold. U zou dus weer verbinding moeten kunnen maken.

Maps-app iOS 6 frustreert

Een ander probleem heeft Apple nog niet weten op te lossen. In iOS 6 is Google Maps vervangen door een eigen Maps-app. Deze kaartendienst zorgt voor een hoop ergernis bij gebruikers. De kaarten barsten van de fouten; er zitten lege plekken op, steden staan niet op de kaart, locaties kloppen niet en wegen ontbreken. U zult het helaas toch met de gebrekkige Maps-app moeten blijven doen. Google heeft laten weten dat er op korte termijn geen Google Maps-app voor iOS komt.