Herleidingsregels 2012 vernieuwd

De vernieuwde versie van de 'Herleidingsregels loonbelasting/premie volksverzekeringen 2012' en de 'Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2012' zijn beschikbaar op de site van de Belastingdienst. Door een fout in de tekst en een verkeerde formule zijn nieuwe versies beschikbaar gesteld.

15 februari 2012 | Door redactie

In de vernieuwde versie van de Herleidingsregels 2012 (pdf) en de Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2012 (pdf) klopte de tekst - ‘werknemers van 65 jaar, geboren in 1946 of later’ – niet. Dit is aangepast naar, 'werknemers van 65 jaar en ouder, geboren in 1946 of later'. In de Rekenvoorschriften klopte ook de formule voor het berekenen van de jonggehandicaptenkorting niet en is in de nieuwe versie aangepast.

Bedragen

De witte en groene tabellen zijn niet altijd voor alle werknemers van toepassing. Soms gelden er andere bedragen voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen voor bepaalde werknemers. Daarom zijn er Herleidingsregels beschikbaar waarmee u voor deze werknemers het bedrag van de arbeidskorting, de inhoudingen op het periodieke loon, de inhoudingen op bijzondere beloningen en de beëindiging van de inhouding kunt berekenen.