HTC-smartphone lekt uw persoonlijke gegevens

Op de Europese smartphone-markt hoeft HTC alleen Samsung en Apple voor zich te dulden. Grote kans dus dat uw zakelijke smartphone ook een HTC is. Heeft u er met het besturingssysteem Android, dan kunt u maar beter op uw hoede blijven. Dankzij een programma op uw mobiele telefoon kunnen apps uw persoonlijke gegevens zonder uw toestemming doorspelen naar derden.

4 oktober 2011 | Door redactie

De smartphones van HTC kunnen op steeds meer populariteit rekenen. Helaas is er slecht nieuws voor bezitters van een Android-toestel van HTC: er is een gevaarlijk lek ontdekt. Op HTC-smartphones die draaien op versie 2.3.4 van Android met een Sense-interface is standaard een speciaal programma geïnstalleerd. Die is bedoeld om gegevens zoals telefoonnummers, sms-berichten, e-mailadressen en uw locaties op te slaan in een soort logboek. Als uw toestel dan problemen geeft, kan de fabrikant in dit logboek zien waar het mis is gegaan.

HTC lekt informatie via apps

Nu blijkt dat de verzamelde informatie makkelijk bij derden terecht kan komen. De apps op uw HTC-smartphone hebben namelijk ook toegang tot het logboek. Apps kunnen uw persoonlijke gegevens dus doorsturen naar derden, zonder dat u hier erg in heeft. U kunt zelf weinig tegen het lek doen, maar HTC werkt aan een update die het probleem moet verhelpen.