HTC speelt uw persoonlijke gegevens door

De smartphones van HTC winnen aan populariteit en zitten Samsung en Apple op de hielen. Mocht u ook een HTC-gebruiker zijn, houd dan de updates goed in de gaten. Heeft u een zakelijke HTC-smartpone met het besturingssysteem Android, dan kunnen uw persoonlijke gegevens namelijk zonder toestemming bij derden terechtkomen. Een toekomstige update moet dat voorkomen.

17 oktober 2011 | Door redactie

Er is een gevaarlijk lek ontdekt bij HTC-smartphones die draaien op versie 2.3.4 van Android met een Sense- interface. Hierop is standaard een speciaal programma geïnstalleerd dat is bedoeld om gegevens zoals telefoonnummers, sms-berichten, e-mailadressen en uw locaties op te slaan in een soort logboek. Als uw toestel dan problemen geeft, kan de fabrikant in dit logboek zien waar het mis is gegaan.

Toegang tot uw logboek

Nu blijkt dat de verzamelde informatie makkelijk bij derden terecht kan komen. De apps op uw HTC-smartphone hebben namelijk ook toegang tot het logboek. Apps kunnen uw persoonlijke gegevens dus doorsturen naar derden, zonder dat u hier erg in heeft. U kunt zelf weinig tegen het lek doen, maar HTC werkt aan een update die het probleem moet verhelpen.