Huwelijk op de klippen door flexibel werken

Hebben uw medewerkers onregelmatige werktijden, houd er dan rekening mee dat dit een zware belasting is voor hun privéleven. De kans op een scheiding is 2,5 keer zo groot als één van de twee partners op onregelmatige uren werkt. Werken beide partners buiten de standaard arbeidstijden, dan is de kans 1,6 keer hoger.

8 november 2011 | Door redactie

Flexibel werken lijkt ideaal, maar er schuilt een gevaar in. In Nederland werkt ongeveer in één op de vier gezinnen iemand ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekeinde. Soms is dit noodzakelijk om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, maar soms probeert een medewerker op die manier de zorg voor kinderen beter te combineren met het werk. De tijd die werkende ouders dan nog voor elkaar overhebben, gaat dan echter vaak verloren aan zorg voor de kinderen. Werken beide ouders onregelmatig, dan lijken ze wel meer tijd voor elkaar te hebben en is de kans op scheiding kleiner. 

Bespreek de gevolgen

Medewerkers die privé veel aan hun hoofd hebben, kunnen zich vaak minder goed concentreren op hun werk of melden zich ziek. Bespreek daarom de mogelijke gevolgen van onregelmatige werktijden met uw medewerkers. Geef hen bovendien zo veel mogelijk de keuze om wel of niet flexibel te werken en laat hen bepalen wanneer ze dat doen. Zo geeft u hen de mogelijkheid om het werk af te stemmen op hun privéleven.