Creditcard zonder BKR-toetsing

3 april 2013

Wil je wel het gemak van een creditcard maar zonder de bijbehorende BKR-toetsing? Neem dan een prepaid creditcard! Sinds kort is een echt Nederlandse variant beschikbaar. Eerst storten, dan betalen, zonder BKR-toetsing.

Tot nu toe bestond er geen prepaid creditcard voor Nederlanders. Het was wel mogelijk om een buitenlandse kaart aan te schaffen, maar daarop kon je maar een beperkt bedrag storten. Ook was het eigenlijk niet mogelijk om de kaart te gebruiken als borg voor het reserveren van een vakantie, hotelkamer of een auto.

Geen onverwachte verrassing

Sinds eind maart zijn alle voordelen van een creditcard beschikbaar voor Nederlanders die en prepaid creditcard aanschaffen. Zo’n prepaid card moet je wel eerst opwaarderen. Je weet dus precies wat je met de card uit kunt geven. Zo krijg je dus geen onverwachte verrassing door een hoge rekening of torenhoge rente.

Als je saldo maar genoeg is

Rood staan is niet mogelijk. Daarom is er ook geen BKR-toetsing nodig, waardoor de card ook geen belemmering vormt als je bijvoorbeeld een hypotheek af wilt sluiten. De prepaid creditcard heeft verder wel alle voordelen van een gewone creditcard. Zo kun je er mee betalen via internet, is het een geschikt betaalmiddel buiten Europa en kun je er ook je borg mee betalen. Alles uiteraard zolang het saldo dat je op de card hebt gestort daarvoor voldoende hoog is.