Is uw verzonden e-mail terug te halen?

5 april 2013 Door redactie

Het kan iedereen overkomen: u klikt iets te snel op Verzenden en slaat uzelf meteen voor het hoofd. De e-mail had namelijk helemaal niet verzonden mogen worden. U heeft de verkeerde afzender geselecteerd of er staat informatie in die u niet had willen delen. Hoe dan ook; u kunt er niets meer aan veranderen. Maar is dat echt zo? Soms kunt u een verzonden e-mail nog terughalen.

Het verzenden van een e-mail in Outlook kunt u nooit meer ongedaan maken. Tenminste, dat is de heersende opvatting. Die opvatting is niet helemaal terecht. Heeft u per ongeluk een e-mail verstuurd die u beter niet had kunnen verzenden, dan kunt u nog proberen om die terug te halen. Ga in Outlook 2007 naar Verzonden items en klik op het gewraakte bericht. Klik nu in het menu op Acties en dan op Bericht intrekken. De ontvanger krijgt vervolgens bericht dat u een e-mail uit het Postvak IN wilt verwijderen. Opent hij dit bericht, dan verwijdert Outlook de e-mail die u liever niet had verzonden.

Niet elke e-mail terug te halen

Het zal lang niet altijd lukken om berichten in te trekken. Onder andere in de onderstaande gevallen zal het mislukken:

 • De ontvanger maakt geen gebruik van Outlook.
 • Het bericht is al gelezen.
 • De ontvanger leest het intrekverzoek niet of pas nadat hij het bewuste bericht heeft geopend.
 • De e-mail is verplaatst naar een andere map.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Hoe verwijder je Software Manager?

  Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

  Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar