Makkelijk een extraatje verdienen met je foto’s

13 juni 2013

Je kunt eenvoudig geld verdienen door de foto’s die je met je iPhone maakt via de app ‘Clashot’ aan te bieden aan kopers over de hele wereld. Stuit je op twee ruziënde ministers in het café of weet jij de leukste pasgeboren lammetjes vast te leggen op de gevoelige plaat, dan ontvang je daarvoor misschien wel een mooie beloning.

Het wordt steeds makkelijker om kwalitatief goede foto’s te maken met een smartphone. Omdat je jouw smartphone bijna altijd bij de hand hebt, kun je unieke gebeurtenissen eenvoudig vastleggen. Via de app ‘Clashot’ kun je deze foto’s beschikbaar stellen aan geïnteresseerden uit de hele wereld. Koopt één van hen jouw foto, dan krijg jij een deel van de opbrengst. Ook kun je andere foto’s – die je bijvoorbeeld nog op je computer hebt staan – uploaden en aanbieden.

Beeldmateriaal verkopen is hot

De organisatie achter de app heet Depositphotos en dat is één van de snelst groeiende beeldverkopers van het moment. Het beeldmateriaal dat je via de app beschikbaar stelt, wordt via een database verspreid over de hele wereld. De app is alleen beschikbaar voor de iPhone en is gratis te downloaden via de Appstore.