“Beste Google, mag ik je een vraag stellen?”

30 september 2013 Door redactie

Zoekmachine Google werkt sinds kort met een nieuw algoritme. ‘Leuk hoor’, denkt u misschien, ‘maar wat moet ik daarmee’? Welnu, u heeft er zeker profijt van. De zoekmachine kan door het nieuwe algoritme namelijk ‘lastige’ zoekopdrachten beter en sneller verwerken. Bijvoorbeeld een zoekopdracht die u als vraag formuleert.

Google heeft een nieuw zoekalgoritme geïmplementeerd met de naam ‘Hummingbird’. De update stelt de zoekmachine in staat om complexe zoekopdrachten – zoals hele vragen – makkelijker te ontleden en begrijpen. Google noemt dit zelf met een duur woord ‘parsen’. Als u voortaan een vraag stelt aan Google, komen de meest relevante zoekresultaten bovenaan te staan. Dat scheelt u weer bladerwerk op zoek naar het meest bevredigende antwoord.

Update zoekmachine Google niet de eerste

Hummingbird is de grootste update van Google sinds jaren. De laatste grote wijziging dateert alweer van 2009 en was de zogenoemde ‘Caffeine-update’, een snelheidsupdate. Google heeft geen technische specificaties over Hummingbird vrijgegeven, maar verzekert u wel dat de vernieuwing zo’n 90% van de zoekresultaten positief zal beïnvloeden.

Proefabonnement Office Rendement