Microsoft en Google bieden u gratis diensten

7 oktober 2013 Door redactie

Heeft uw organisatie een ANBI- of SBBI-status, dan biedt Microsoft u de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van Office 365 waarmee u altijd en overal bij uw documenten in de cloud kunt. Ook Google helpt non-profitorganisaties een handje door een aantal diensten gratis aan te bieden.

Werken in de cloud kan uw organisatie kosten besparen, doordat u niet zelf over een grote server hoeft te beschikken. Bovendien kunnen uw werknemers efficiënter werken, omdat ze vanaf elke computer bij hun bestanden kunnen komen. Uw organisatie kan nu gratis gebruikmaken van de cloudservice van Microsoft: Office 365 maakt het mogelijk om de bekende Office-programma’s online te gebruiken. U kunt de service eenvoudig uitproberen. 

Niet alle diensten zijn beschikbaar in Nederland

Uw organisatie gebruikt het internet vast ook om zichzelf en haar doelen kenbaar te maken bij een groter publiek. Voor deze promotie biedt Google al enkele jaren een aantal handige tools, die u als non-profitorganisatie gratis kunt gebruiken. Voor Nederlandse organisaties zijn de volgende tools beschikbaar:

 • Google Ad Grants , waarmee u een tegoed krijgt (in dollars) om te kunnen adverteren via Google AdWords. Het verwerken van uw aanvraag kan wat tijd kosten. Via Google Analytics kunt u vervolgens gratis statistieken van uw website bijhouden;
 • Google Earth Outreach, waarmee u een uitgebreid beeldverhaal kunt koppelen aan uw (goede) doel, inclusief filmpjes met een uitleg.

Andere diensten, zoals YouTube en Google Apps, zijn ook beschikbaar voor non-profitorganisaties, maar helaas nog niet in Nederland.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Hoe verwijder je Software Manager?

  Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

  Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar