Windows 8-accountnaam is te veranderen

15 januari 2014 Door redactie

In het startscherm van Windows 8 wordt uw accountnaam weergegeven. Dit is de naam die verbonden is aan uw Microsoft-account. Ziet u liever een andere naam staan in Windows 8, dan kan dat. Als u naar de website van Microsoft surft, kunt u de gegevens van uw account aanpassen, waaronder uw naam.

Dat Windows 8 is gekoppeld aan uw Microsoft-account, kan u niet ontgaan zijn. Zo komt uw gebruikersnaam op verschillende plekken terug. Misschien ergert u zich hieraan omdat u liever met een andere naam wordt aangeduid in Windows 8. U kunt uw accountnaam veranderen, maar deze optie is moeilijk te vinden. U kunt uw profiel op twee manieren aanpassen. De eerste manier is door naar het startscherm te gaan en met de rechtermuisknop op uw profielfoto te klikken. In het menu kunt u aangeven dat u de profielfoto wilt veranderen. In het scherm dat vervolgens verschijnt, klikt u op Meer account-instellingen online.

Rechtstreeks naar Microsoft-website

U komt dan op de website van Microsoft terecht. Als u inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord, krijgt u het accountoverzicht te zien. U ziet meteen bovenaan uw accountnaam staan. Door op Weergavenaam bewerken te klikken, kunt u die aanpassen. De tweede manier om de naam te veranderen is een stuk sneller. U kunt namelijk ook direct in de browser naar het overzicht van uw Microsoft-account surfen. Dan moet u wel de url uit uw hoofd kennen. Natuurlijk kunt u ook op bovenstaande link klikken.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Waarom werkt SecureBoot niet?

    Na de upgrade naar Windows 8.1 verschijnt in het beeldscherm een foutmelding dat er een configuratiefout is opgetreden in SecureBoot. Wat betekent dit en hoe los ik dit...

Heeft u een vraag over Windows 8?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar