Windows 8-accountnaam is te veranderen

15 januari 2014 Door redactie

In het startscherm van Windows 8 wordt uw accountnaam weergegeven. Dit is de naam die verbonden is aan uw Microsoft-account. Ziet u liever een andere naam staan in Windows 8, dan kan dat. Als u naar de website van Microsoft surft, kunt u de gegevens van uw account aanpassen, waaronder uw naam.

Dat Windows 8 is gekoppeld aan uw Microsoft-account, kan u niet ontgaan zijn. Zo komt uw gebruikersnaam op verschillende plekken terug. Misschien ergert u zich hieraan omdat u liever met een andere naam wordt aangeduid in Windows 8. U kunt uw accountnaam veranderen, maar deze optie is moeilijk te vinden. U kunt uw profiel op twee manieren aanpassen. De eerste manier is door naar het startscherm te gaan en met de rechtermuisknop op uw profielfoto te klikken. In het menu kunt u aangeven dat u de profielfoto wilt veranderen. In het scherm dat vervolgens verschijnt, klikt u op Meer account-instellingen online.

Rechtstreeks naar Microsoft-website

U komt dan op de website van Microsoft terecht. Als u inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord, krijgt u het accountoverzicht te zien. U ziet meteen bovenaan uw accountnaam staan. Door op Weergavenaam bewerken te klikken, kunt u die aanpassen. De tweede manier om de naam te veranderen is een stuk sneller. U kunt namelijk ook direct in de browser naar het overzicht van uw Microsoft-account surfen. Dan moet u wel de url uit uw hoofd kennen. Natuurlijk kunt u ook op bovenstaande link klikken.

Proefabonnement Office Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Heeft u een vraag over Windows 8?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar