U mag een zieke soms toch ontslaan

2 april 2010 Door redactie

U mag een zieke werknemer ontslaan, als u hier tenminste een hele goede reden voor heeft. Dit ondanks de extra ontslagbescherming die zieke werknemers hebben in de Nederlandse wet. Rechtbank Zwolle oordeelde onlangs dat een zieke werknemer wel degelijk de zak mocht krijgen, overigens wel één die extra goed gevuld was.

De werkgever in deze rechtszaak zat diep in de financiële problemen en moest daarom een groot aantal werknemers ontslaan. Hij vroeg voor deze werknemers dus collectief ontslag aan bij UWV WERKbedrijf. Eén van de ongelukkigen was een arbeidsongeschikte werknemer die in een re-integratietraject zat. De werknemer liet het er niet bij zitten en vocht zijn ontslag aan bij de rechter. Hij was namelijk van mening dat de werkgever hem helemaal niet mocht ontslaan. Onder andere vanwege het ontslagverbod bij ziekte. Rechtbank Zwolle oordeelde echter anders.

Wel een hogere ontslagvergoeding

Hoe zit het dan? Als u hiervoor een gewichtige reden heeft, kan u een zieke werknemer wel degelijk ontslaan in een ontslagronde. Dit was dan ook het geval bij de werknemer in de zaak. Doordat de werknemer door zijn gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid minder kans zou hebben op een nieuwe baan dan zijn gezonde collega's, kreeg hij wel een hogere ontslagvergoeding dan in het sociale plan van de werkgever was vastgelegd.
Kantonrechter Zwolle, 30 december 2009, LJN: BK9048

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Dossieropbouw bij disfunctioneren
    • Videocollege 10 minuten

    Kunt u afscheid nemen van een werknemer die slecht functioneert zonder een (goed) ontslagdossier? Soms is het antwoord ‘ja’ omdat een werknemer bereid is om akkoord te gaan...

  • Ontslag op staande voet: wat nu?
    • Videocollege 12 minuten

    Hoewel u natuurlijk hoopt dat het nooit gebeurt, kan er in uw organisatie iets vervelends voorvallen. En voor u het weet roept een werknemer in hevige gemoedstoestand ‘dat hij...

Heeft u een vraag over Ontslagbescherming?

Emma Bevers

Advocaat arbeidsrecht

Vasteland Advocaten
Adviseur is nu beschikbaar