Facebook rechts ingehaald door Instagram

18 april 2014 Door redactie

Tieners staan erom bekend snel uitgekeken te zijn op dingen. De houdbaarheidsdatum van Facebook lijkt bij tieners dan ook verstreken te zijn. De jongvolwassenen noemen niet Facebook, maar fotoboek Instagram als belangrijkste socialmediasite.

Wie de aandacht van tieners probeert te trekken, moet met de socialmediastrategie niet volledig op Facebook inzetten. Tieners noemen Facebook niet langer de belangrijkste social mediasite volgens onderzoek van marktonderzoeksbureau Piper Jaffray. Met 30% is Instagram het belangrijkste sociale netwerk volgens de 5.000 ondervraagde Amerikaanse tieners. Op de tweede plaats volgt Twitter met 27%.

Aanwezigheid op Instagram

Facebook – een jaar geleden nog de nummer een – moet het doen met een ‘schamele’ derde plek. 23% van de tieners noemde Mark Zuckerbergs geesteskindje het belangrijkste socialmedianetwerk. Hiermee verliest Facebook een belangrijke demografische groep aan dochterbedrijf Instagram. Het wekt dus geen verbazing dat de aanwezigheid van bedrijven op Instagram stijgt. Inmiddels is het sociale medium ook niet reclamevrij meer, dus de weg ligt vrij om tieners kennis te laten maken met uw product of dienst op Instagram.

Proefabonnement Marketing Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

Heeft u een vraag over Social media?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar