Voorkom dat goede ideeën blijven liggen

19 mei 2014 Door redactie

Blinkt uw organisatie uit in het verzinnen van nieuwe ideeën, dan betekent dat nog niet dat deze ook even makkelijk worden uitgevoerd. Vaak stranden ideeën op gebrek aan praktische inzicht of realistische doelen. Maak uw manager eens attent op de innovatiescan. Die verkent de mogelijkheden en laat zien wat dat met zich meebrengt.

Organisaties die innoveren, kunnen daar voordeel van hebben ten opzichte van concurrenten. Op de website van  MKB-Nederland kunt u de innovatiescan invullen. Na het beantwoorden van een aantal vragen geeft de innovatiescan aan waar uw organisatie op de innovatieladder staat en waar nog aan gewerkt moet worden. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u direct tips, adviezen en een stappenplan waarmee uw manager ook daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Alle bedrijven in alle sectoren kunnen gebruikmaken van de innovatiescan.

Positie bedrijf sterker maken

De vragen die u moet beantwoorden gaan over de vernieuwingen binnen uw bedrijf. Aan de hand van de vragen wordt duidelijk wat het innovatievermogen is, met andere woorden: wat kan er bij u in de organisatie nog beter en anders? Ook de mate waarin de organisatie inspeelt op de markt en de kansen die uw manager ziet, worden in kaart gebracht. Daarnaast analyseert de scan de manier waarop u met andere bedrijven samenwerkt. Goed om te weten; het kan namelijk helpen om de positie van het bedrijf sterker te maken en dat is in deze tijd geen overbodige luxe.

Proefabonnement Office Rendement