Mogelijk is crowdfunding ook iets voor u

7 november 2014 Door redactie

Crowdfunding is voor sommige organisaties niet meer weg te denken als bron van inkomsten. Het is voor donateurs namelijk een eenvoudige en laagdrempelige manier om geld te geven aan een project van uw organisatie. Maar dan moet u natuurlijk wel weten of het project geschikt is voor deze manier van fondsenwerving.

In principe komt uw project al gauw in aanmerking voor crowdfunding, waarbij veel gevers een kleine donatie doen totdat u een groot bedrag bij elkaar heeft. Om hierin succesvol te zijn, is het belangrijk dat u transparant bent over het project, zodat alle donateurs weten waar ze geld voor geven. Crowdfunding is niet alleen een manier om geld in te zamelen, maar het zorgt ook voor publiciteit voor uw project, u bouwt een netwerk op van de betrokken investeerders en op basis van geïnteresseerde donateurs kunt u te weten komen of het project een kans van slagen heeft. Om te oordelen of een project geschikt is voor crowdfunding kunt u een check doen bij branchevereniging Nederland Crowdfunding. 

Nieuw platform voor sportverenigingen

U boekt het meeste succes als u uw crowdfundingproject plaatst op één van de crowdfundingplatformen. Zij kunnen u helpen met het ophalen van geld onder uw eigen voorwaarden. Onlangs is er een nieuw platform gelanceerd voor sportverenigingen. Zij kunnen via Steun de club geld ophalen voor bijvoorbeeld een nieuw veld of een nieuw scorebord.