Excel laat zien welke grafiek u moet hebben

30 januari 2015 Door redactie

Grafieken maken is nog knap lastig als u het niet vaak doet. Gelukkig is Excel altijd bereid om u een handje te helpen, mocht u er even niet uitkomen. U kunt Excel namelijk de grafiektypes laten kiezen die het beste passen bij de gegevens die u heeft.

Excel heeft talloze opties, maar over het algemeen zult u er slechts van een paar gebruikmaken. Misschien maakt u bijvoorbeeld ‘wel eens’ een grafiek, maar verdiept u zich niet in de uitgebreide mogelijkheden die Excel biedt. U kunt het programma dan laten bepalen welke typen grafieken het beste aansluiten op de gegevens die u visueel wilt weergeven.

Alleen in Excel 2013 hulp

U moet wel over Excel 2013 beschikken om gebruik te kunnen maken van dit hulpje. U voegt de perfecte grafiek in door de data te selecteren, naar tabblad ‘Invoegen’ te gaan en te klikken op ‘Aanbevolen grafieken’. U krijgt dan de grafieken te zien die uw data het beste tot hun recht laten komen. Kies de grafiek die u het meeste aanspreekt en klik op ‘OK’ om die te laten verschijnen op uw werkblad.

Bijlagen bij dit bericht

Proefabonnement Office Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Excel?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar