In een flits flash converteren naar HTML 5

4 maart 2015 Door redactie

Het is altijd een tikje vervelend als u online adverteert met flash-banners: u mist er iedereen mee die surft met een browser die geen flash ondersteunt. Dat is vooral het geval bij mobiel. Google komt u te hulp met een tool die flash-banners automatisch omzet naar HTML 5. Voor u een kans om uw bereik te vergroten.

Vooral browsers die gebruikt worden op smartphones en tablets bieden geen ondersteuning voor flash. Adverteert u online met banners die gebaseerd zijn op de flash-software (met de bestandsextensie .swf) dan mist u dus een aanzienlijke doelgroep. Google biedt hier nu een oplossing voor in de vorm van een conversietool. Als u een banner uploadt naar het Google-reclameplatform, wordt deze automatisch omgezet naar HTML 5. Dit gebeurt op het moment dat Google een browser detecteert die flash niet ondersteunt.

Tooltje Swiffy om te testen

Ook biedt Google een test-tooltje aan, waarmee u kunt controleren of de automatische conversie zal werken. De naam hiervan is Swiffy. De iPhone en iPad van Apple geven standaard geen flash weer. Ook Android vanaf versie 4.1 doet dit niet meer, tenzij de gebruiker zelf een app heeft geïnstalleerd of surft met een browser die flash-weergave wel ondersteunt.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Hoe verwijder je Software Manager?

    Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

  • Is er een alternatief voor PowerPoint?

    Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

  • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

    Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar