250 KB voor minuutje bellen met WhatsApp

2 april 2015 Door redactie

De belknop van WhatsApp is al beschikbaar voor alle Android-gebruikers. En volgens de geruchten kunnen iPhone-gebruikers binnenkort ook bellen via WhatsApp. Maar de hamvraag is: hoeveel data verbruikt u eigenlijk tijdens een WhatsApp-telefoongesprek?

Als u de belfunctie van WhatsApp gebruikt, zult u meestal het zekere voor het onzekere nemen en wifi inschakelen. Maar er is niet altijd wifi in de buurt. Natuurlijk is het dan verstandig om gebruik te maken van uw belminuten, maar stel dat u toch vanuit de mobiele databundel zou bellen via WhatsApp; hoeveel data zou u dat dan kosten? Uit een steekproef van de website AndroidPlanet blijkt dat u pakweg 250 KB verbruikt per minuut.

WhatsApp zuiniger dan Skype

Voor elke vier minuten moet u dus ongeveer 1 MB inleveren. Dat tikt snel aan, maar als u zich hier bewust van bent, kunt u rustig een keertje bellen via WhatsApp als u even geen wifi heeft. U kunt het resultaat van deze steekproef overigens niet doortrekken naar andere VoIP-apps; Skype verbruikt bijvoorbeeld een stuk meer data.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Even snuffelen in privémail mag?

    Mijn manager is nogal panisch over het feit dat medewerkers misschien vertrouwelijke informatie doorspelen aan concurrerende organisaties. Hij vraagt zich dan ook af...

Heeft u een vraag over WhatsApp?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar