Datagraaien mag binnenkort gratis

22 juni 2015 Door redactie

Bent u dol op datagraaien? Zet dan 18 juli in uw agenda. Vanaf die datum zet het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn volledige databank open. U kunt dan putten uit 3.400 dataverzamelingen in de vorm van open data. Daar kunt u uw eigen koppelingen in aanleggen, of ze gebruiken als basis voor een app.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zet zijn databank wijd open. Weliswaar waren de tabellen altijd al beschikbaar via StatLine. U kon ze daar al bekijken en downloaden. Het bijzondere aan de openstelling is echter, dat de data op zo’n manier beschikbaar komen dat ze meteen geschikt zijn om te programmeren. U kunt er dus mee aan de slag om ze te integreren in een app of voor een toepassing die op de PC kan draaien. In ruil daarvoor hoeft u alleen te zorgen voor een bronvermelding.

Informatie op het dataportaal

Op het CBS Dataportaal kunt u vanaf 18 juli alle informatie terugvinden. Het CBS heeft gezorgd voor een zoekfunctie en een bladerfunctie op thema. Daarnaast vindt u er korte beschrijvingen van de datasets en handleidingen voor het downloaden. In de komende Marketing Rendement, nummer 7, vindt u een paginagrote infographic over het werken met informatie van het CBS.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Hoe maakt u een goede vragenlijst?

    Een goede vragenlijst is de basis voor goed marktonderzoek. Wilt u een geschikte vragenlijst opstellen, dan is een goede voorbereiding van groot belang. Begin vooral...

Heeft u een vraag over Big Data?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar