U kunt nu alles wissen wat Google over u weet!

12 augustus 2015 Door redactie

Het is sinds kort mogelijk om alles te wissen wat Google heeft opgeslagen over u als gebruiker. Van zoekopdrachten tot zoekresultaten en van adressen tot aangeklikte afbeeldingen. En dat zijn nou net die zaken die u niet via uw browsergeschiedenis kunt wissen.

Het is niet alleen mogelijk om al uw zoekopdrachtgegevens te wissen, maar u kunt ze ook downloaden en inzien. Daarna kunt u alsnog beslissen om de hele mik te verwijderen. Wilt u eerst weten wat Google over u weet, ga dan als volgt te werk:

 • Stap 1: ga naar Web- en appactiviteit in Google, log in en klik rechtsboven op ‘Menu openen’ (icoontje met drie bolletjes).
 • Stap 2: Klik op ‘Zoekopdrachten downloaden’ en vervolgens op ‘ARCHIEF MAKEN’ (let op: Google waarschuwt om dit niet op openbare pc’s te doen).
 • Stap 3: Google stuurt u een e-mail met daarin een link naar het overzicht van uw zoekgeschiedenis.

Stappenplan om al uw zoekopdrachten via Google te wissen

Klaar om alles te wissen wat Google over u heeft opgeslagen? Volg dan de volgende stappen:

 • Stap 1: ga naar  Web- en appactiviteit in Google, log in en klik rechtsboven op ‘Menu openen’ (icoontje met drie bolletjes).
 • Stap 2: Klik op ‘Opties verwijderen’.
 • Stap 3: Geef aan of u alle gegevens van vandaag, gisteren, de afgelopen vier weken of alles (onbeperkt) wilt verwijderen. Klik op ‘Verwijderen’.

Redenen om  zoekopdrachten en –resultaten niet te wissen

Google noemt een paar redenen waarom het verstandig is om niet (al) uw gegevens te wissen. Zo is Google ­– naar eigen zeggen – beter in staat om goede en snelle zoekresultaten te leveren bij uw zoekopdracht op basis van uw zoekgeschiedenis. Daarnaast is een goede werking van producten als Google Maps en Google Now gebaseerd op dit soort gegevens. Het wissen ervan zou een goede werking tegengaan.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Hoe kom ik aan AdWords-sterren?

  Bij sommige AdWords-advertenties zie ik sterren staan. Die staan voor de goede beoordeling van klanten. Ik zou ook graag klantbeoordelingen in mijn advertentie willen....

 • Hoe vergroot ik de appzichtbaarheid?

  Met gepaste trots hebben wij onlangs onze eerste app gelanceerd. Het aantal downloads blijft nog wel achter bij onze hooggespannen verwachtingen, terwijl de app volgens...

 • Hoe vang ik ook ‘mobiele’ bezoekers?

  Ik lees regelmatig over de noodzaak dat de website van mijn bedrijf geschikt moet zijn voor bezoekers met mobiele apparaten. Maar wat moeten we dan allemaal aanpassen...

Meest gelezen

 • Wat kost zo’n gratis app dan?

  Opeens kan ik in de Play Store geen apps meer downloaden, tenzij ik betaalgegevens aan mijn account ga toevoegen. Dat lijkt me niet alleen onveilig, maar ook overbodig...

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Waar zijn mijn afbeeldingen gebleven?

  Het gebeurt regelmatig (maar niet altijd) dat ik afbeeldingen die ik met Internet ­Explorer heb gezocht via Google, niet als uitvergroting te zien krijg. Via Chrome,...

Heeft u een vraag over Google?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar