Accijns op fris, sap en bier omhoog per 2016

15 september 2015 Door redactie

Bepaalde soorten frisdrank, zoals mineraalwater en vruchtensappen, gaan in prijs omhoog. Het kabinet heeft besloten de frisdrankbelasting ook voor deze dranken te verhogen.

De overheid maakt bij de accijns op alcoholvrije dranken onderscheid tussen limonade (zoals cola en sinas) en vruchtensappen, groentesappen, mineraalwater en mengsels daarvan. De leverancier betaalde € 7,59 accijns per 100 liter limonade en € 5,70 per 100 liter vruchtensap, groentesap of mineraalwater. De lagere accijns wordt nu gelijk getrokken met die van limonade. De twee soorten tarieven worden vervangen door één nieuw tarief van € 7,91 per 100 liter. U gaat dat uiteraard merken aan de prijzen voor deze alcoholvrije dranken. Daarnaast stelt het kabinet het laagste tarief van de bieraccijns gelijk aan het nieuwe tarief.

De accijnsverhoging moet € 30 miljoen opleveren

De verhoging van de frisdrankbelasting en het laagste tarief van de bieraccijns is nodig om de begroting rond te krijgen. De verhoging van de accijns moet € 30 miljoen opleveren en dat gat dichten. 

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Heffingen voor ondernemers
    • Videocollege 21 minuten

    U moet heffingen aan de overheid betalen voor geleverde diensten. Voor iedere ondernemer is het van belang te weten hoe dat heffingssysteem werkt. Deze training geeft een bondig en...

Heeft u een vraag over Belastingen?

Kas van der Meulen

Fiscaal-jurist / partner

TTT-Group
Adviseur is nu beschikbaar