Office 2016 verschijnt 22 september

21 september 2015 Door redactie

Maakt u gebruik van Office? Vanaf morgen kunt u uw voordeel doen met een nieuwe versie van deze software: Office 2016. Het softwarebedrijf Microsoft heeft aangekondigd dat het nieuwe Officepakket beschikbaar is voor Windows 7, 8 en 10.

Waarschijnlijk lijkt Office 2016 erg op Office 2013. Sinds maart 2015 kon u de nieuwe Office 2016-software bekijken in een previewversie, die gratis beschikbaar is gesteld voor Office 365-abonnees die beschikken over Windows 10 en Mac. Uit de preview is gebleken dat het lint van de Office 2016-programma’s overeenkomt met de kleur van het programma. Als u over een Office 365-abonnement beschikt, kunt u Office 2016 vanaf morgen gratis upgraden. Dit geldt ook als u de previewversie gebruikt.

Samenwerken in de cloud

Office 2016 bevat verschillende nieuwe en verbeterde functies. Zo is het straks mogelijk om samen met anderen aan een Word- of PowerPoint-document te werken. De toevoegingen die u aanbrengt worden automatisch weergegeven. Een andere in het oog springende toevoeging is dat u Word-, PowerPoint- en Excel-documenten kunt delen via OneDrive of SharePoint via de knop ‘delen’ in het lint. Een andere aanpassing is de toevoeging van nieuwe grafiektypen in het programma Excel. 

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Office 2013?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar