Cloud-domein kan binnenkort van u zijn

24 februari 2016 Door redactie

Dat u u niet meer om de cloud heen kunt, mag duidelijk zijn. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat organisaties in de rij staan voor het .cloud-domein. U kunt de .cloud-domeinnaam van uw keuze sinds kort registreren. Daar is wel enige haast bij geboden want iedereen kan zo’n domein claimen.

Het .cloud-domein wordt gezien als de website-extensie van de toekomst. Steeds meer diensten verhuizen tenslotte naar de cloud. Daarom is het .sinds 16 februari 2016 mogelijk om het cloud-domein te registreren. Heeft u dus interesse om uw .nl-webadres aan te vullen met een .cloud-website, dan is dit uw kans. Het is ook mogelijk om uw huidige webadres aan te vullen met een .nl.cloud-domein. U krijgt dan bijvoorbeeld rendement.nl.cloud.

Product beschermen tegen domeinkapers

Zo’n domein is voor organisaties die clouddiensten aanbieden haast onontbeerlijk. Maar ook het overwegen waard als u uw producten of diensten wilt beschermen tegen domeinkapers (tool). Inschrijving staat namelijk voor iedereen open; particulieren, organisaties en overheid. Bovendien is er geen limiet ingesteld voor het aantal domeinen dat een persoon of organisatie mag registreren. Uw grote concurrent kan er dus zomaar vandoor gaan met een .cloud-domeinnaam waarin uw merknaam is verwerkt. 

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

  • Wat is het diepe of verborgen web?

    Internet omvat veel meer informatie dan u denkt: u ziet in uw browser in principe alleen de webpagina’s van geregistreerde domeinnamen die door een DNS-server aan...

Heeft u een vraag over Domeinnamen?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar