Notities op iPhone beveiligen vanaf iOS 9.3

24 maart 2016 Door redactie

Nu de update naar iOS 9.3 klaarstaat voor iPhone- en iPad-gebruikers, kunt u notities beter beveiligen. In iOS 9.3 is namelijk de mogelijkheid toegevoegd om notities op de iPhone of iPad te beveiligen met een wachtwoord of met uw vingerafdruk.

De notities op uw iPhone zijn niet voor ieders ogen bestemd. Natuurlijk vergrendelt u de iPhone of iPad van de zaak met een wachtwoord. Maar het kan geen kwaad om notities die gevoelige informatie bevatten extra te beveiligen. Nu iOS 9.3 beschikbaar is, heeft u die mogelijkheid. U kunt uw notities beveiligen met een wachtwoord of met uw vingerafdruk. Denk er wel aan dat u sommige gegevens beter niet op uw iPhone kunt bewaren, zelfs niet in een beveiligde notitie.

iCloud-notities inschakelen

Het beveiligen van een notitie werkt als volgt:

 • Update naar iOS 9.3 als u dat nog niet heeft gedaan.
 • Open de notitie die u wilt beveiligen.
 • Tik rechtsonder op de deelknop.
 • Kies voor ‘Vergrendel notitie’.
 • Voer een wachtwoord in of gebruik uw vingerafdruk. Daarna kunt u de notitie opslaan.

Lukt het niet? Dan moet u waarschijnlijk iCloud-notities nog inschakelen. Dat doet u door via de instellingen ‘iCloud’ te kiezen en de optie ‘Notities’ aan te vinken.

 

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Wat is een iPad nu eigenlijk?

  De iPad van het innovatieve Apple-concern is een soort tablet-pc die ergens tussen de smartphone en de notebook kan worden gepositioneerd. Het apparaat heeft bijvoorbeeld...

Heeft u een vraag over iPhone en iPad?

Jaap Rauw

Meerdere adviseurs

Mazars
Adviseur is nu beschikbaar