Vrij internetten op werk belangrijker dan loon

1 juni 2010 Door redactie

Als u veel jonge werknemers aan uw organisatie wilt binden, zult u toch echt niet ontkomen aan het toestaan van 'social media'. De meeste werkende jongeren zeggen het uitermate belangrijk te vinden dat ze op hun werk vrij over het internet kunnen surfen. Het mogen 'twitteren' en 'facebooken' onder werktijd wordt zelfs belangrijker genoemd dan het salaris.

Iets meer dan een vijfde van de ondervraagden gaat nog een stap verder door te zeggen dat een verbod op het bezoeken van sociale netwerksites reden zou zijn om ontslag te nemen. Dat schrijft het Britse IT-magazine Computing op basis van onderzoek onder ruim 1.600 managers en werknemers in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Duitsland en Australië. Opmerkelijke resultaten in het licht van de economische crisis en het hoge werkloosheidscijfer!

Verbod op Hyves of Twitter

De trend is vooral waarneembaar onder 25- tot 35-jarigen, de groep die al op jonge leeftijd gewend raakte aan het dagelijks gebruik van internet. Jongeren zijn continu bereikbaar via e-mail en mobiele telefoons, dat is hoe hun wereld eruit ziet. Veel managers verbieden Hyves of Twitter op het werk, zij vinden dat medewerkers zich vooral met hun werk moeten bezighouden. Tegelijkertijd hebben zij het liefst jonge mensen in hun team. Dat gaat niet goed samen. Als manager moet u dus wel met de consequenties rekening houden van een blokkeren van sociale netwerksites.